Mazda har ikke foretaget ændring


Rapport om test af brændstoføkonomi og emissioner bekræfter: Mazda har ikke foretaget ændring eller forfalskning af testdata

Hiroshima, den 9. august 2018. Mazda har efter ønske fra det japanske ministerium for land, infrastruktur, transport og turisme (MLIT) udfærdiget en rapport om resultaterne af en undersøgelse af virksomhedens testprocedurer for måling af brændstoføkonomi og emissioner. Det er sket efter at der er blevet konstateret uregelmæssigheder i forbindelse med testprocedurerne hos andre virksomheder.

Undersøgelsen dækker testprocedurerne JC081 og WLTC2, og hovedkonklusionerne er:

 

  1. I forbindelse med begge testprocedurer er der ikke foretaget ændringer eller forfalskninger.
  2. Der er fundet testdata med fejl i sporingen af hastigheden* under testen for 72 ud af 1.472 biler testet efter JC08.  Mazda har identificeret to årsager til denne fejl. For det første var systemet ikke sat op til automatisk at se bort fra testresultater, hvor der var fejl i sporingen af hastigheden. For det andet var det i forbindelse med testproceduren op til den enkelte inspektør at vurdere, om der var fejl i sporingen af hastigheden under testen.
  3. Alle testdata er blevet gennemgået, og konklusionen er, at fejlen ikke har haft nogen betydning for testresultaterne, hverken når det gælder brændstoføkonomi eller emissioner. Der er ikke fundet tilsvarende fejl i forbindelse med målinger foretaget efter WLTC testproceduren.

Mazda har foretaget sig følgende for at sikre, at fejlen ikke gentager sig:

 

  • Systemet opdateres, så testresultater automatisk bliver ugyldige i tilfælde af fejl i sporingen af hastigheden under testen.
  • Mazda har øget antallet af medarbejdere, der kontroller testdata.

Mazda anerkender, at der har været fejl i et mindre antal tests. Fejlen er hurtigt blevet identificeret, og Mazda har sikret sig, at den ikke kan ske igen.

* En situation hvor bilens hastighed i en testsituation afviger mere end tilladt fra den hastighed, der er defineret i forbindelse med testproceduren.

 

For yderligere information kontakt:

Mazda Motor Danmark

Vojensvej 11 - 2610 Rødovre

Jannik Olsen

Telefon: 2631 8837

Email jolsen@mazdaeur.com